20-30
Laktosefri
Sashimibowl med Frøya back loin, jasminris, syrlig rødkål og mango
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- salt
- olje
Ris
Jasminris
135 g
Syrlig rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Sashimi
Lime
1 stk
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Frøya back loin (Fisk)
180 g
Topping
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 748 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også marinere laksen i dressingen i 20 minutter. Da blir laksen "kokt" av syren fra limen, og får en litt annen struktur enn om den serveres helt rå.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syrlig rødkål: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 1 minutt. Ha over ½ ss sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
- Sashimi: Del limen i to. Ha ponzusausen og saften fra limen i en bolle. Kutt fisken i tynne skiver (se tips).
- Topping: Skjær vekk skallet fra mangoen, og kutt den i terninger. Skyll og grovhakk korianderen.
- Servering: Vend fisken raskt i dressingen fra punkt 3. Fordel risen i dype skåler, og topp med sashimien, rødkålen og mangoen. Server korianderen, sesamfrøene, chilimajonesen og resten av dressingen fra punkt 3 til retten.