30-40
Trøffelburger med Grana Padanokrem, bacon- og løkmarmelade og shoestringfries
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Shoestring fries
Poteter
350 g
Grønnsaker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Grana Padanokrem
Grana Padano (Egg, Melk)
½ stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Burgere
Trøffelburger
280 g
Baconmarmelade
Gul løk
1 stk
Bacon
150 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Sukker
½ ts
Brioche hamburgerbrød
Hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 984 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du heller foretrekker det kan du kutte potetene i tykkere staver, for mer klassiske pommes frites.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Shoestring fries: Skyll og kutt potetene i tynne skiver på langs, og deretter i fyrstikktykke staver (se tips). Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 15–20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden så de blir jevnt stekt.
- Grønnsaker: Skyll salaten og tomaten, og kutt salaten i strimler og tomaten i skiver.
- Grana Padanokrem: Finriv Grana Padano osten på et rivjern og bland den sammen med aiolien i en skål.
- Burgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid.
- Baconmarmelade: Skrell og finhakk løken. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og stek baconet og løken i fettet fra burgerne i 2–3 minutter, til den er gyllent. Ha i ½ ts sukker og balsamicovinaigretten, og la det koke i 2–3 minutter, til væsken koker inn, og det får en marmeladekonsistens. Smak til med salt og pepper.
- Brioche hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
- Til servering: Sett sammen burgerne med salaten, tomaten, baconmarmeladen og Grana Padanokremen. Server burgerne med shoestring friesene.