15-20
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Lårfilet av saktevoksende kylling i soya- og ingefærsaus med asiatisk coleslaw, jasminris og lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Asiatisk coleslaw
Råkostmiks
150 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Kylling i soya- og ingefærsaus
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Topping
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 917 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Synes du kyllinglårkjøttet har mye fett? La det sitte på! Fettet smelter i pannen, og gjør at kjøttet blir saftig og mørt.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
- Asiatisk coleslaw: Bland råkostmiksen sammen med halve pakken med chilimajones i en skål, og smak til med salt, pepper og saft fra halve limen.
- Kylling i soya- og ingefærsaus: Skjær kyllingen i litt mindre biter (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen sammen med sesamfrøene i 4–5 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett soya- og ingefærsausen og kok opp. Hold kyllingen varm frem til servering.
- Topping: Skyll og grovhakk korianderen, og kutt resten av limen i båter. Fordel risen og kyllingen i skåler, og topp med coleslawen, korianderen og resten av chilimajonesen.