20-30
Potetkaker med kantareller og sprø grønnkål, servert med stekt bacon og rørte tyttebær
Denne retten er inspirert av den svenske retten "Raggmunkar", som er populær husmannskost i Sverige.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- sukker
- egg
- hvetemel
- salt
- olje
- pepper
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Lettsyltet rødløk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ss
Potetkake
Lettmelk (Melk, Laktose)
2 dl
Bakepoteter
2 stk
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
1 dl
Salt
½ ts
Stekt bacon
Bacon
150 g
Stekt sopp og kål
Kantareller
100 g
Grønnkål
100 g
Rødløk
½ stk
Servering
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
½–1 glass
Rørte tyttebær
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 807 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 105 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan enten lage flere små pannekaker, eller færre store.
- Varm opp stekeovnen til 175 grader varmluft.
- Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt hele rødløken i tynne skiver. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og sett det til side. Ha halvparten av løken i en skål med 1 ss sukker, og skvis saften fra sitronen over. Vend det godt sammen, og la løken marinere i laken frem til servering.
- Potetkaker: Knekk egget i en skål, og visp inn 2 dl melk, 1 dl hvetemel og ½ ts salt, til en jevn røre. Skrell og grovriv potetene på et rivjern. Skvis ut litt av væsken fra potetene før du vender dem inn i røren.
- Potetkaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek potetpannekakene i omganger i 3–4 minutter på hver side, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir (se tips). Stek dem videre i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Stekt bacon: Varm opp den samme stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en skål.
- Stekt sopp og kål: Riv kantarellene i mindre biter. Skyll grønnkålen og dra av stilkene. Varm opp stekepannen fra forrige steg til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og resten av løken fra steg 2 i 2–3 minutter til det er gyllent. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen.
- Servering: Anrett potetkakene med steinsoppestoen, baconet, kålen og soppen. Topp med de rørte tyttebærene, den syltede løken og sitronskallet.