20-30
Vegetar
Bulgursalat med bakt rødbet og sukkererter servert med chevre og frisk sennepsvinaigrette
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- sukker
Grønnsaker
Rødbete
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Spinat
50 g
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Sennepsvinaigrette
Sitron
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Servering
Dill
1 bunt
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Chevre (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 593 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker, forkle og plastfjøl når du skreller og deler rødbetene, da de avgir mye farge. Server gjerne alle komponentene til salaten hver for seg, så kan man forsyne seg selv.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grønnsaker: Skrell og kutt røbeten i båter (se tips). Fordel rødbetebåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn litt olivenolje i den ferdigkokte bulguren så den ikke klumper seg.
- Grønnsaker, fortsettelse: Sett over en kjele med lettsaltet vann på kok, til resten av grønnsakene. Skyll sukkerertene, reddikene og spinaten. Kutt vekk endene på sukkerertene, og kok dem i omtrent 2 minutter i vannet fra steg 2. Sil av og avkjøl ertene i kaldt vann. Kutt reddikene i tynne skiver.
- Sennepsvinaigrette: Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Ha sennepsvinaigretten i en liten skål, og rør inn skallet fra sitronen. Smak til vinaigretten med saft fra sitronen og litt salt og sukker.
- Servering: Skyll dillen og grovhakk den og valnøttene. Fordel spinaten og den ferdigkokte bulguren utover et stort fat. Ha over den bakte rødbeten, sukkerertene og reddikskivene. Topp salaten med dillen og valnøttene. Smuldre chevren over salaten og server sennepsvinegretten til retten.