15-20
Laktosefri
Hjertesalatblader med soyawokket svinekjøttdeig, eplesalsa og peanøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- salt
- olje
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Eplesalsa
Grønt eple
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Soyawokket kjøttdeig
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Til servering
Lime
½ stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 675 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ikke server nøtter til barn under tre år, da de lett kan sette nøtter i halsen.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hjertesalat: Kutt endene av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
- Eplesalsa: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland epleterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og vend inn saft fra halve limen og litt salt og pepper.
- Soyawokket kjøttdeig: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Ha i løken, hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett woksausen, og kok opp.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter. Fyll salatbladene med risen, kjøttet, eplesalsaen og peanøttene, og server limebåtene ved siden av. Vel bekomme!