20-30
Asiatisk salat med tempurasei, lime og ovnsbakt søtpotet, servert med curry- og mangodressing
Japansk tempura er mat som først er panert, og så fritert. Tempuraseien er saftig på innsiden og sprø på utsiden, og passer perfekt i en frisk salat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Ovnsbakt tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Asiatisk salat
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Til serveing
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 593 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en sprøere søtpotet, skyll den godt i kaldt vann og tørk av. Vend inn litt maisstivelse, olje, salt og pepper før du ovnsbaker søtpoteten.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Lag litt plass til fisken på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend om på søtpoteten halvveis inn i steketiden for et jevnere resultat.
- Ovnsbakt tempurasei: Legg fisken på stekebrettet med søtpoteten når det gjenstår 12–15 minutter av søtpotetens steketid, og stek den ferdig med søtpoteten, eller til fisken er gjennomvarm og sprø.
- Asiatisk salat: Skyll, tørk og kutt salaten i tynne strimler. Skrell og kutt rødløken og gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Ha grønnsakene over i en stor bolle, og vend inn saften fra den halve limen og soya- og ingefærsausen. Fordel salaten utover et stort serveringsfat, eller på tallerkener.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Topp salaten med fisken og søtpoteten, og drypp over curry- og mangodressingen og saften fra limen.