15-20
Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, råkostsalat med appelsin og sprøstekt pepperoni
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- olje
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Råkostsalat
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
½–1 ts
Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
Sprøstekt pepperoni
Pepperoni
100 g
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 875 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til den hvite sausen med litt karri.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Råkostsalat: Skrell og grovriv ønsket mengde av gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen sammen i en serveringsskål. Vend inn ½–1 ts sukker, og smak til med saft fra halve sitronen.
- Fiskeboller i hvit saus: Varm opp fiskebollene og den hvite sausen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. La det småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
- Sprøstekt pepperoni: Kutt pepperonien i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonistrimlene i 3–5 minutter, til de er gylne og sprø.
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.