25-35
Glutenfri
Utbenet lårfilet av kylling med tikka masala saus, mandler og indisk ris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mandler,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Indisk ris
Basmatiris
135 g
Garam masala
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Vann
2½ dl
Tikka masala-saus
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Kylling
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Topping
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Tilbehør
Sitron
½ stk
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 897 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Indisk ris: Kok opp 2½ dl lettsaltet vann og garam masala krydderet i en kjele. Tilsett risen, og la den småkoke under lokk i 8–10 minutter. Skyll og grovhakk korianderen, og vend halvparten inn med risen når den er ferdig kokt.
- Tikka masala-saus: Skrell og finhakk løken. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 8 minutter, til gulrøttene er møre og løken er myk. Rør inn tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Kok opp og kjør det hele til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
- Kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
- Topping: Skyll og kutt tomaten i terninger, og ha den i en skål. Skvis over saften fra halve sitronen, og bland det godt sammen.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Vend inn resten av korianderen i Tikka masala-sausen ved servering. Topp retten med mandelskivene, tomaten, og server sitronbåtene ved siden av.