35-45
Vegetar
Kremet maissuppe med sprø chilikrydrede bønner, nachochips og frisk cherrytomatsalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- olivenolje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kremet maissuppe
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Maiskorn
2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
5 dl
Sprø chilikrydrede bønner
Borlottibønner
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Limeskall
2 ts
Olje
1 ss
Salt
¼ ts
Cherrytomatsalsa
Cherrytomater
250 g
Rødløk
½ stk
Rød chili
½ stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Til servering
Lime
½ stk
Nachochips
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis korianderen har blitt slapp, kan du ha den i iskaldt vann.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kremet maissuppe: Skyll, rens og finhakk hele chilien. Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Hell laken av maisen. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek hvitløken, maiskornene og halvparten av løken og chilien i 3–4 minutter. Vend inn 1 ss hvetemel, og rør godt. Spe med 5 dl vann, litt etter litt, under omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter.
- Sprø chilikrydrede bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha bønnene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, ½ ts salt og halve pakken med det røkte chilikrydderet. Skyll og tørk limen, finriv limeskallet (kun det grønne), og bland det sammen med bønnene i bollen. Fordel bønnene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Cherrytomatsalsa: Skyll cherrytomatene og korianderen. Del tomatene i to eller fire, og finhakk korianderen. Ha det hele i en skål sammen med resten av den finhakkede løken og chilien fra steg 2. Vend inn 1 ss olivenolje, og smak til med saft fra halve limen og litt salt og pepper.
- Kremet maissuppe, fortsettelse: Tilsett fløten, og kjør suppen glatt med en stavmikser. Gi suppen et oppkok på middels høy varme. Smak til med salt og pepper.
- Til servering: Kutt resten av limen i båter. Topp suppen med de chilikrydrede bønnene, og server limebåtene, nachochipsene og cherrytomatsalsaen til retten.