20-30
Vegetar
Steinsoppkremet risoni servert med honningglasserte jordskokker og beter toppet med fetaost
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- kokevann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Honningglaserte jordskokker og beter
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Jordskokker
250 g
Kikerter
1 pakke
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Steinsoppkremet risoni
Risoni (Hvete)
150 g
Grønne bønner
150 g
Aromasopp
100 g
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass
Kokevann
½ dl
Servering
Sitron
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 860 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn litt finrevet sitronskall i rotgrønnsakene for ekstra god smak.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Honningglaserte jordskokker og beter: Skrell og del betene i båter. Skyll og del jordskokkene i grove biter på størrelse med betebåtene. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Legg grønnsakene og kikertene på et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Stek rotgrønnsakene og kikertene i ovnen i omtrent 25 minutter.
- Steinsoppkremet risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken. Spar på litt av kokevannet, og hell av resten når risonien er ferdigkokt.
- Steinsoppkremet risoni, fortsettelse: Skyll og kutt vekk endene av de grønne bønnene. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og de grønne bønnene i 3–4 minutter, eller til soppen er gyllen. Krydre med litt salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien og steinsoppestoen. Spe på med omtrent ½ dl av kokevannet, til risonien har en kremet konsistens.
- Servering: Skvis litt sitronsaft over de honningglaserte grønnsakene, og ha over litt olivenolje. Topp risonien med grønnsakene, og smuldre fetaosten over. Vel bekomme!