20-30
Laktosefri
Pasta linguine med scampi og pepperoni i tomatsaus servert med grønne bønner og ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Skalldyr,
- hvete
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- sukker
Tomatsaus
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Vann
1 dl
Scampi og pepperoni
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Scampi naturell (Skalldyr)
150 g
Pepperoni
100 g
Pasta og grønne bønner
Linguine (Hvete)
200 g
Grønne bønner
75 g
Ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 650 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør opp tomatsausen med en stavmikser hvis dere ønsker en jevnere saus.
- Tomatsaus: Skrell og kutt løken i skiver. Skyll og del tomaten i fire. Skrell og finhakk hvitløken.
- Scampi og pepperoni: Skyll sitronen godt og finriv skallet (kun det gule) i en liten bolle, og klem saften fra sitronen i bollen. Skyll og finhakk persillen og ha det i bollen. Del scampiene i to og vend dem inn i persille- og sitronblandingen. Kutt pepperonien i strimler.
- Pasta og grønne bønner: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll og kutt vekk enden av de grønne bønnene, og kok dem med pastaen det siste minuttet av koketiden.
- Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, ha i litt olje. Stek hvitløken, sjalottløken og paprikaen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i tomaten, grønnsaksbuljongen, 1 dl vann og ønsket mengde av chiliflakene, og la sausen koke ned til omtrent halvparten. Vend inn den ferdigkokte pastaen og bønnene, og smak til med sukker, salt og pepper.
- Scampi og pepperoni, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Tilsett litt olje, vend inn scampien, og stek det hele i omtrent 2 minutter, til scampien har fått litt farge. Ha pepperoni- og scampiblandingen over pastaen og tomatsausen ved servering.
- Ruccola: Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den.