30-40
Vegetar
Pizza Rosso med kormakrydret blomkål, mozzarella og cherrytomater servert med spicy persillepesto
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- mandler,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Pizzasaus
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
½–1 pakke
Hakkede tomater
½–1 boks
Pizza Rosso
Blomkål
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
Mozzarella (Melk, Laktose)
125 g
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Spicy persillepesto
Sitron
1 stk
Persille
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olivenolje
½ dl
Vann
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1071 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 110 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til blomkålen.
- Pizzasaus: Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og oreganokrydderet i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.
- Pizza Rosso: Del blomkålen i små buketter, og kutt stilken i skiver. Kok blomkålen i vannet fra steg 1 i omtrent 3 minutter. Hell av vannet, og la det dampe fra seg. Skyll og del tomatene i to. Vend kormapasten inn med den kokte blomkålen. Kutt eller riv mozzarellaene i mindre biter.
- Pizza Rosso, fortsettelse: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og fordel kormablomkålen over. Topp med tomatene og mozzarellaen. Stek pizzaene i ovnen i 6–8 minutter. Bytt gjerne plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
- Spicy persillepesto: Skyll sitronen og persillen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen, og legg til side. Ha persillen, ½ dl olivenolje, 1 ss vann, litt saft fra sitronen og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av chilikrydderet og saft fra sitronen.
- Topp de ferdigstekte pizzaene med den spicy persillepestoen, og dryss over det revne sitronskallet rett før servering. Vel bekomme!