Marinert kyllingbryst med squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus
20-30

Marinert kyllingbryst med squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Kylling og squash

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
squash
Squash
1 stk

Tomat- og mozzarellasalat

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
rødløk
Rødløk
1 stk
fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke

Servering

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
sitron
Sitron
½ stk
ajvar
Ajvar
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 657 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Kylling og squash: Skjær kyllingen i tykke strimler på langs. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet av halve sitronen (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Del sitronen i båter. Bland sammen kyllingen, hvitløken, sitronskallet, saft fra halve sitronen og litt olje i en bolle. Krydre med salt og pepper, og mariner kyllingen. Skyll og kutt squashen i skiver på langs. Pensle squashen med olje.    
  3. Kylling og squash, fortsettelse: Stek kyllingen og squashen i 3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Tomat- og mozzarellasalat: Skyll tomaten og ruccolaen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i tynne skiver. Sil laken av mozzarellaen, del den i to, og så i skiver. Legg tomaten, løken og mozzarellaen lagvis på et serveringsfat, og topp med ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
  5. Servering: Stek multibrødene som anvist på pakken. Server sitronbåtene og ajvarsausen til retten.