20-30
Marinert kyllingbryst med squash og brød, tomat- og mozzarellasalat og ajvarsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Kylling og squash
Kyllingbryst med skinn
300 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Squash
1 stk
Tomat- og mozzarellasalat
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Rødløk
1 stk
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
Servering
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Sitron
½ stk
Ajvar
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Kylling og squash: Skjær kyllingen i tykke strimler på langs. Skrell hvitløken, og skyll sitronen godt. Riv hvitløken og skallet av halve sitronen (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Del sitronen i båter. Bland sammen kyllingen, hvitløken, sitronskallet, saft fra halve sitronen og litt olje i en bolle. Krydre med salt og pepper, og mariner kyllingen. Skyll og kutt squashen i skiver på langs. Pensle squashen med olje.
- Kylling og squash, fortsettelse: Stek kyllingen og squashen i 3 minutter på hver side, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Tomat- og mozzarellasalat: Skyll tomaten og ruccolaen. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kutt tomaten i tynne skiver. Sil laken av mozzarellaen, del den i to, og så i skiver. Legg tomaten, løken og mozzarellaen lagvis på et serveringsfat, og topp med ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
- Servering: Stek multibrødene som anvist på pakken. Server sitronbåtene og ajvarsausen til retten.