20-30
Glutenfri
Pannestekt laksefilet med røkte chilipoteter, søt paprika og limeyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Røkte chilipoteter og søt paprika
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Pannestekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Limeyoghurt
Lime
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 561 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Røkte chilipoteter og søt paprika: Skyll potetene og paprikaen. Skrell og grovhakk løken. Del potetene i tykke skiver. Rens paprikaen, og del den i tykke strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 15 minutter.
- Pannestekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek laksen i omtrent 1 minutt på ene siden, til den har en gyllen stekeskorpe. Krydre med litt salt.
- Limeyoghurt: Skyll limen godt. Finriv litt av skallet fra limen (kun det grønne), og del limen i båter. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med det revne limeskallet, litt saft fra limen, salt og pepper.
- Røkte chilipoteter og søt paprika, fortsettelse: Ta potetene ut av ovnen, og vend inn ønsket mengde av chilimixen (den er ganske sterk), løken, paprikabitene og den strimlede grønnkålen. Legg laksefiletene oppå potetene, og stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til laksen og potetene er ferdigstekte.
- Tilbehør: Server resten av limebåtene til retten.