20-30
Laktosefri
Kjøtt- og grønnsaksdeig i tomatsaus med fullkornspasta servert med bakt brokkoli og grønnkålschips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Stekt brokkoli og grønnkålchips
Brokkoli
½ stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Tomatpuré
½–1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Vann
1 dl
Pasta
Fullkornslinguine (Hvete)
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 749 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan sløyfe steget med å kjøre opp sausen med stavmikser. Kok sausen da ett par minutter ekstra, slik at tomaten blir helt myk. Blir sausen for tykk, tilsetter du litt mer vann.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Stekt brokkoli og grønnkålchips: Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll grønnkålen. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend grønnkålen i litt olje og salt, og legg den på stekebrettet med brokkolien de siste 5 minuttene av steketiden.
- Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, tomatpureèn og buljongen i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og la det steke sammen i omtrent 3 minutter, til tomaten har falt litt sammen. Tilsett 1 dl vann, kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Kjør sammen sausen med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper (se tips).
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Tomatsaus med kjøtt- og grønnsaksdeig, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha tomatsausen fra steg 3 over. Kok opp, skru ned varmen, og smak til med salt og pepper.
- Server pastaen med tomat- og kjøttsausen, og topp med brokkolien og grønnkålchipsen. Vel bekomme!