15-20
Glutenfri
Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, kokte poteter og stekt savoykålblanding
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Eple- og gressløkdressing
Rødt eple
½ stk
Gressløk
1 bunt
Sitron
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
75 g
Ovnsbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sitron
½ stk
Stekt savoykålblanding
Savoykålblanding
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 593 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak, men husk å skylle sitronen godt først.
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple- og gressløkdressing: Skyll eller skrell eplet, og kutt det i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Del sitronen i to. Bland eplet og gressløken med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
- Ovnsbakt laks: Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Klem over saften fra resten av sitronen, og stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Stekt savoykålblanding: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålblandingen i 2–3 minutter. Bland inn 1 ss smør, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
- Vel bekomme!