20-30
Vegetar
Falafler med varm perlecouscoussalat, servert med yoghurt og ajvar
Denne Midtøsten-inspirerte retten er proppfull av smak. Med sprø kikertboller, krydret couscous med ovnsbakte grønnsaker og ajvar.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Ovnsbakte grønnsaker
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Perlecouscoussalat
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss
Falafler
Falafler
1 pakke
Tilbehør
Ajvar
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 681 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt av det tyrkiske krydderet i yoghurten for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skyll squashen, paprikaen og tomaten. Rens paprikaen, og skrell rødløken. Kutt squashen i to på langs, og deretter i skiver. Kutt paprikaen i grove biter. Kutt rødløken og tomaten i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, kryddermiksen med fennikel og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Perlecouscoussalat: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn grønnsaksbuljongen, det tyrkiske krydderet og ½ ss smør i den ferdigkokte couscousen.
- Falafler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme og har fått en gyllen stekeskorpe.
- Perlecouscoussalat, fortsettelse: Skyll og finhakk persillen. Bland den ferdigkokte couscousen med persillen og de ovnsbakte grønnsakene.
- Tilbehør: Server ajvaren og yoghurten til retten.