Pannestekt torsk med krydret smørsaus servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter
15-20
Glutenfri

Pannestekt torsk med krydret smørsaus servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Sitruskrydrede poteter og gulrøtter

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
småpoteter
Småpoteter
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Pannestekt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 529 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kok opp lettsaltet vann i en kjele. 
  2. Sitruskrydrede poteter og gulrøtter: Skyll og kutt potetene i to. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør og sitruskrydderet. 
  3. Pannestekt torsk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. 
  4. Smørsaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Smak til med kryddermiksen. 
  5. Vel bekomme!