15-20
Glutenfri
Pannestekt torsk med krydret smørsaus servert med sitruskrydrede poteter og gulrøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sitruskrydrede poteter og gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Pannestekt torsk
Torskefilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 529 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Kok opp lettsaltet vann i en kjele.
- Sitruskrydrede poteter og gulrøtter: Skyll og kutt potetene i to. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter, og kok dem med potetene de siste 5 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør og sitruskrydderet.
- Pannestekt torsk: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
- Smørsaus: Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Smak til med kryddermiksen.
- Vel bekomme!