Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- egg
- hvetemel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
- plastfolie (kan sløyfes)
- smør
Kokte poteter
Poteter
350 g
Sennepsdressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Svineschnitzler
Panering
75 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
½ dl
Syrlig rødkål
Rødkål
300 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
4 ss
Til servering
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 807 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 59 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene. Det er nemlig i skallet det meste av næringen sitter. Du kan også dele potetene i to for å korte ned på koketiden.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
- Sennepsdressing: Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Smak til sennepsdressingen med salt og pepper.
- Svineschnitzler: Knekk 1 egg i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Fordel paneringen utover en tallerken, og ½ dl hvetemel utover en annen.
- Svineschnitzler, fortsettelse: Legg et lag med plastfolie utover kjøkkenbenken. Legg svineskivene over plastfolien, og dekk dem med et nytt lag med plastfolie. Bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Krydre kjøttet med salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek de panerte svineschnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
- Syrlig rødkål: Kutt rødkålen i stimler. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 2–3 minutter, til den er mør. Tilsett 2 ss eddik, 1 ss sukker og 4 ss vann. Stek den syrlige rødkålen i 2–3 minutter, til væsken har trukket inn i kålen. Smak til med salt.
- Til servering: Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.