Vegetar
Panert halloumi og bulgur med rødkål og eple, servert med sitrondressing
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- salt
- smør
- vann
Bulgur
125 g
Rødt eple
½–1 stk
Ruccola
50 g
Finsnittet rødkål
100 g
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
1 ss
Salt
½ ts
Halloumi
200 g
Panering
½–1 pakke
Hvetemel
1 ss
Egg
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skvis saften fra sitronen i en skål og rør inn sitronskallet, honningen, 1 ss olivenolje, 1 ss vann og litt salt.
Skyll eplet og ruccolaen. Kutt eplet i små terninger. Ha rødkålen i en salatbolle sammen med halvparten av sitrondressingen, og kna dressingen inn i kålen så den mykner. Vend inn eplet, ruccolaen og den ferdigkokte bulguren.
Kutt halloumien i skiver. Ha egget i en liten skål, og visp det sammen med en gaffel. Ha 1 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend halloumiskivene først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt smør og olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt.
Topp rødkålsbulguren med den panerte halloumien, og server resten av sitrondressingen ved siden av.
Vel bekomme!