20-30
Laktosefri
Cæsarsalat med sitron- og pepperkylling, ovnsbakte krydderpoteter og varme tomater
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte krydderpoteter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Sitron- og pepperkylling og varme tomater
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Tomat
1 stk
Cæsarsalat
Sjalottløk
1 stk
Oliven
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
½–1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Krutonger (Hvete)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 732 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen og tomaten kan serveres kald hvis du heller ønsker det. Skjær det i skiver, og fordel over salaten før servering.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte krydderpoteter: Skyll og kutt potetene i jevnstore båter. Ha potetene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend inn urtemiksen rett etter at du har tatt potetene ut av ovnen.
- Sitron- og pepperkylling og varme tomater: Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Skyll og kutt tomaten i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Stek tomaten med snittflaten ned i et par minutter.
- Sitron- og pepperkylling og varme tomater, fortsettelse: Legg kyllingen i den ildfaste formen sammen med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. Legg tomaten i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Cæsarsalat: Skrell sjalottløken, og kutt den og olivenene i skiver. Del salatene i to, og skyll dem godt. Riv salatbladene fra hverandre, og ha dem i en salatbolle. Vend inn dressingen, og fordel salaten på tallerkener.
- Cæsarsalat, fortsettelse: Fordel løk- og olivenskivene og krutongene over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og dryss den over salaten ved servering. Skjær kyllingen i skiver, og server den, tomatene og potetene til salaten.