30-40
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri
Brystfilet av saktevoksende kylling med spinat- og søtpotetsalat, appelsin, valnøtter og sennepsvinaigrette
Her møter søtpotet stekt kylling, får selskap av appelsin, og lager en fest i ganen. Topp det hele med valnøtter for en komplett smaksopplevelse.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- sennep,
- valnøtter,
- nøtter
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Spinat- og søtpotetsalat
Søtpoteter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Spinat
100 g
Krydderstekt kyllingbryst
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Til servering
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 615 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du rister valnøttene litt i en tørr stekepanne, blir de sprøere og får en enda bedre smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpoteter: Skrell og kutt søtpotetene i to på langs, og så i 2 cm tykke skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Krydderstekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med persilladen, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gyllen.
- Krydderstekt kyllingbryst, fortsettelse: Legg kyllingen på stekebrettet med søtpotetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i omtrent 3 minutter, før du skjærer den i skiver.
- Spinat- og søtpotetsalat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i store biter. Skyll og tørk spinaten. Bland spinaten med de ovnsbakte søtpotetene. Fordel søtpotetblandingen, appelsinbitene og løkskivene på et serveringsfat.
- Servering: Grovknus valnøttene med den flate siden av en kniv (se tips). Fordel kyllingen oppå spinat- og søtpotetsalaten, og drypp over litt av sennepsvinaigretten. Dryss over de knuste valnøttene.