20-30
Pizza Rosso med sitronmarinert kylling og jordskokk servert med lettsyltet rødløk og ranchdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Pizza Rosso
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Sitron
½ stk
Jordskokk
100–250 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Pizzasaus
1 pakke
Revet ost (Melk)
100 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Lettsyltet rødløk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Ranchdressing
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1094 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 113 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en mandolin kan den gjerne brukes til jordskokken. Jo tynnere skivene blir, jo sprøere blir resultatet.
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
- Pizza Rosso, forberedelse: Del kyllingen i små biter, behold gjerne fettet på for mer smak. Ha kyllingen i en skål. Skyll sitronen og jordskokkene. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Vend sitronskallet, saften fra halve sitronen og 1 ss soyasaus inn med kyllingen, og la det marinere i skålen. Kutt jordskokkene i tynne skiver (se tips), og vend de i litt olje og kryddermiksen.
- Pizza Rosso: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med marinaden i omtrent 3 minutter, til den er gyllen.
- Pizza Rosso, fortsettelse: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør pizzasausen jevnt utover pizzabunnene, og strø osten over. Fordel kyllingbitene og jordskokkskivene utover pizzaene, og stek dem i ovnen i 6–8 minutter. Ha gjerne stekesjyen fra kyllingen på pizzaene også. Bytt plass på brettene hvis du steker flere pizzaer samtidig, for et jevnere resultat.
- Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Press saften fra resten av sitronen i en skål, og rør inn 1 ts sukker og litt salt. Vend inn løken.
- Ranchdressing: Ha crème fraîchen og persilladen i en liten skål. Vend det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper.
- Topp pizzaene med den lettsyltede rødløken, og drypp ranchdressingen over. Vel bekomme!