25-35
Pizza Bianca med bakt fennikel, marinerte reker og dill-relish servert med reddiker og kålsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- skalldyr,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Pizza bianca
Fennikel
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
½–1 pakke
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
Topping
Sjalottløk
1 stk
Reddiker
1 bunt
Dill
1 bunt
Kapers
½–1 glass
Reker (Skalldyr)
50–100 g
Pizzasalat
Finsnittet hodekål
150 g
Oregano
½–1 pakke
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 770 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 97 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fennikelen kan også servers rå oppå pizzaen, sammen med reddiken og rekene. Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft, eller så varmt som ovnen din går.
- Pizza bianca: Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Ha lettrømmen i en skål, og smak til med kryddermiksen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern i skålen med med rømmedressingen, og vend godt sammen.
- Pizza bianca, fortsettelse: Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel rømmesausen jevnt utover pizzabunnene, og legg fennikelskivene over. Stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter. Fennikelen kan med fordel få en gyllen karamellisert flate.
- Topping: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll reddikene og dillen, og hell laken av rekene og nesten all laken av kapersene. Ta vare på litt av laken fra kapersene. Kutt reddikene i tynne skiver, og finhakk dillen og kapersene. Ha løken, dillen, kapersen og litt av laken fra kapersen i en skål. Smak til med litt salt og pepper, og vend rekene inn i marinaden.
- Pizzasalat: Ha kålen og oreganoen i en bolle, og vend inn 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper.
- Topp pizzaene med de marinerte rekene og dill-relishen, og server salaten ved siden av. Vel bekomme!