20-30
Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med hoisinstekt sopp og kikerter, mangosalsa og quinoa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Quinoa
Quinoa
125 g
Mangosalsa
Rødløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Marinert rødkål
Rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hoisinstekt sopp og kikerter
Aromasopp
100 g
Kikerter
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Vann
½ dl
Buddha bowl
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Koriander
½ bunt
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 741 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke edamamebønnene sammen med soppen og kikertene hvis dere vil server dem varme. Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne til de blir gylne, for ekstra smak.
- Quinoa: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
- Mangosalsa: Skrell og finhakk rødløken. Skyll, rens og finhakk chilien. Kutt vekk skallet på mangoen, og skyll tomaten. Del mangoen og tomaten i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, chilien, mangoen, tomaten og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen og litt salt og pepper.
- Marinert rødkål: Ha den finstrimlede rødkålen i en skål, og vend inn saften fra resten av limen og omtrent 1 ts sukker.
- Hoisinstekt sopp og kikerter: Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Ha kikertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Skru varmen ned til middels, og vend inn hoisinsausen og ½ dl vann.
- Buddha bowl: Fordel quinoaen i to dype skåler. Ha kikertene, soppen, mangosalsaen, rødkålen og edamamebønnene over quinoaen. Topp med sesamfrøene og resten av korianderen, og server chilimajonesen til retten.