20-30
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt kyllingbryst med persillebakte grønnsaker, servert med rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Persillebakte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Poteter
350 g
Bladpersille
½–1 bunt
Pannestekt kyllingbryst
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 508 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer og ta kyllingen ut av ovnen litt før temperaturen viser 68 grader. La den hvile på benken i omtrent 5 minutter til termometeret viser 68 grader, da er den gjennomstekt.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Persillebakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i terninger. Skyll og kutt potetene i terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de har fått litt farge. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering.
- Pannestekt kyllingbryst: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i hvitløken, og stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen og hvitløken over i en ildfast form, og stek det i ovnen over eller under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, og skjær den i skiver.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!