30-40
Glutenfri
Røkt svinebiff med bakt sjalottløk, timian- og eplepoteter, blomkålpuré og sjysaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Blomkålpuré
Blomkål
½ stk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½ dl
Poteter og bakt løk
Poteter
350 g
Rødt eple
½ stk
Timian
½ bunt
Sjalottløk
2 stk
Sjysaus
Sjysaus (Melk)
½ pakke
Røkt svinebiff
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 530 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha eventuelt litt vann i kjelen sammen med blomkålen, hvis melken ikke dekker blomkålen helt.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Blomkålpuré: Del blomkålen i buketter, ha den i en kjele, og tilsett melken. Kok blomkålen under lokk i omtrent 15 minutter eller til den er mør.
- Poteter og bakt løk: Skyll potetene, eplet og timianen. Kutt potetene og eplet i skiver og dra timianbladene fra stilken. Fordel potet- og epleskivene og timianbladene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Del sjalottløkene i to på langs og legg dem oppå potetene (skallet fjernes ved servering). Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gylne og møre.
- Sjysaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp under omrøring.
- Røkt svinebiff: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3 minutter på hver side, og la det hvile frem til servering.
- Blomkålpuré, fortsettelse: Ha melken over i en kopp, og miks blomkålen til en jevn puré med en stavmikser. Spe med melken til ønsket konsistens, og smak til med litt salt og pepper.
- God middag!