Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- smør
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Svinekam i soppsaus
Aromasopp
100 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 555 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til soppsausen med 1 ss soyasaus for ekstra god smak!
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.
- Svinekam i soppsaus: Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Legg den over i en skål. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i noen minutter før servering.
- Svinekam i soppsaus, fortsettelse: Kok opp ½ dl vann i stekepannen fra punkt 4, så du får med smakene fra kjøttet. Tilsett soppsausen, og kok opp. Ha kjøttet og soppen over i sausen.
- Vel bekomme!