30-40
Laktosefri
Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetbåter
Poteter
350 g
Salsicciaburgere
Salsicciadeig
300 g
Tomatkompott
Gul løk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Tilbehør
Ruccola
50 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1076 kcal
- Fett 70 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Salsicciaburgere: Form salsicciadeigen til to burgere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over på stekebrettet sammen med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg.
- Tomatkompott: Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Ruccolasalat: Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
- Servering: Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, salaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene.