20-30
Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med soppsaus
Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med soppsausen av hvitvin, sopp og fløte.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Persillebakte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Ovnsbakt kyllingbryst
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Vann
½ dl
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 501 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pensle kyllingbrystene med litt honning før du steker dem i ovnen. Den søte honningen gir kyllingen en nydelig sødme og en gyllen farge.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Persillebakte grønnsaker: Skyll og kutt gulrøttene i staver. Kutt blomkålen i buketter. Skrell og kutt løken i tynne båter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og finhakk ønsket mengde av persillen, og bland den med grønnsakene før servering.
- Ovnsbakt kyllingbryst: Skrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form, og fordel hvitløken oppå. Sørg for at stekepannen ikke er så varm, hell ½ dl vann forsiktig i stekepannen, og kok opp under omrøring. Ha kraften fra stekepannen i den ildfaste formen med kyllingen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. Ta vare på stekesjyen.
- Soppsaus: Ha sausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland stekesjyen fra kyllingen med sausen.
- Vel bekomme!