35-45
Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret indrefilet av svin med hasselbackpoteter og smørglasert kål med appelsin, servert med rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Hasselbackpoteter
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Indrefilet av svin
Indrefilet av svin
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smørglasert kål
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønnkål
50 g
Smør (Melk)
1 ss
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 583 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Hasselbackpoteter: Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
- Hasselbackpoteter, fortsettelse: Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25 minutter. Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader. Fordel hvitløken og litt smør på hver av potetene, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern over potetene. Stek det hele videre i 8–10 minutter, eller til potetene er møre.
- Indrefilet av svin: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
- Smørglasert kål: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger.
- Smørglasert kål, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinen til slutt.
- Rødvinssaus: Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring.