35-45
Laktosefri
Vegetar
Okonomiyaki - japanske pannekaker med stekt sopp, mangosalat, edamamebønner og crispy grønnkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Crispy grønnkål
Grønnkål
50 g
Okonomiyaki – japanske pannekaker
Gulrot
1 stk
Hodekål
150 g
Ingefær
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg (Egg)
2 stk
Hvetemel (Hvete)
125 g
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Mango- og avokadosalat
Avokado
1 stk
Mango
1 stk
Vårløk
½ pakke
Lime
1 stk
Hoisinstekt sopp
Sjampinjong
100 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 823 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
- Crispy grønnkål: Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
- Pannekakerøre: Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv ½–1 ss av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha eggene, ingefæren, 125 g hvetemel, 1 dl vann, ½ ts salt og litt pepper i en bolle, og rør til du har en tykk og jevn røre. Vend inn gulroten, hodekålen og halvparten av vårløken.
- Mango- og avokadosalat: Del avokadoen i to, fjern steinen, ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt den i terninger. Bland alt sammen i en skål, og rør inn resten av vårløken. Smak til med saften fra limen.
- Hoisinstekt sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i edamamebønnene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Skru ned varmen, vend inn hoisinsausen, og la det hele trekke til okonomiyakiene er klare.
- Okonomiyaki – japanske pannekaker: Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha halvparten av pannekakerøren i stekepannen. Dytt røren godt ut i kantene, og stek pannekaken i 3–4 minutter, til den har begynt å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Gjenta med resten pannekakerøren.
- Topping: Topp de ferdigstekte pannekakene med den hoisinstekte soppen, mango- og avokadosalaten, den crispy grønnkålen, edamamebønnene, sesamfrøene og chilimajonesen.