20-30
Laktosefri
Vegetar
Vegetarschnitzler med jasminris, lettsyltede grønnsaker, teriyakisaus og koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- havre,
- hvete,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Lettsyltede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Vegetarschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g
Til servering
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 29 g
- Karbohydrater 100 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke vegetarschnitzlene i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme og paneringen er sprø.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
- Lettsyltede grønnsaker: Skrell gulroten, og skyll agurken. Kutt agurken og gulroten i lange bånd med en potetskreller eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
- Lettsyltede grønnsaker, fortsettelse: Bland 1 ts sukker og saften fra den halve limen i en serveringsskål. Vend inn løken, og la løken trekke i laken til resten av retten er klar. Vend inn agurken og gulroten rett før servering, og smak til med salt og pepper.
- Vegetarschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme (se tips). Skjær schnitzlene i skiver før servering.
- Servering: Kutt resten av limen i båter. Skyll korianderen. Fyll dype skåler med risen, de lettsyltede grønnsakene, edamamebønnene, korianderen og schnitzlene. Topp med teriyakisausen, og server chilimajonesen og limebåtene til retten.