20-30
Glutenfri
Vegetar
Quinoasalat med falafel, ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte søtpoteterninger
Søtpotet
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Quinoasalat
Quinoamiks
125 g
Granateple
1 stk
Mynte
½ bunt
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
½ dl
Falafler
Falafler
1 pakke
Til servering
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 783 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 123 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpotetterninger: Skyll søtpoteten godt, og kutt den i middels store terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Quinoasalat: Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Ha rødløken i en serveringsskål, og vend inn 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann.
- Falafler: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gylne.
- Quinoasalat, fortsettelse: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene. Skyll og finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsskål, og vend inn mynten, granateplefrøene og den syltede rødløken.
- Servering: Topp salaten med den ferdigstekte søtpoteten. Server falaflene og urtedressingen til retten.