15-20
Laktosefri
Glutenfri
Kylling satay med frisk mangosalsa og jasminris
Syrlig lime, frisk mangosalsa og kylling i en fyldig sataysaus. Denne velkjente sør-asiatiske retten er både spennende og smakfull.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Kylling satay
Rødløk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Mangosalsa
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Tilbehør
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 782 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis sweet chili-sausen blir for sterk for de minste, kan den heller serveres til retten.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling satay: Skrell og kutt den halve rødløken i skiver. Skjær kyllingen i store terninger. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
- Kylling satay, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og kyllingen i omtrent 5 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Tilsett sataysausen, og la kylling satayen småkoke i 2–3 minutter.
- Mangosalsa: Skrell og finhakk resten av rødløken. Skyll agurken. Skjær skallet av mangoen. Kutt mangoen og agurken i terninger. Bland rødløken, agurken, mangoen, sesamfrøene og sweet chili-sausen i en serveringsskål (se tips). Smak til med saften fra den halve limen og litt salt.
- Tilbehør: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.