15-20
Glutenfri
Pannestekt laks med agurksalat, kokte poteter og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- smør
- olje
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Agurksalat
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Urtedressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
75–150 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Stekt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Til servering
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 584 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 34 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
- Urtedressing: Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Stekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen.
- Til servering: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.