Laktosefri
Asiatisk wokket kjøttdeig i hjertesalat med grønnsaker, jasminris og curry- og mangodressing
4.17 (312)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Hvete·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Olje
 - pepper
 - salt
 
Jasminris
135 g
Hjertesalat
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Rød paprika
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 770 kcal
 - Fett:
 - 33 g
 - Karbohydrater:
 - 80 g
 - Protein:
 - 38 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt peanøtter.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skrell gulrøttene, og skyll eplet og paprikaen. Kutt gulrøttene, eplet og paprikaen i tynne strimler. Ha grønnsakene på et serveringsfat.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 3 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og vend inn woksausen.
 Kutt limen i båter. Fyll hjertesalatbladene med risen, kjøttdeigen og grønnsakene, og topp med curry- og mangodressingen og saft fra limebåtene.
Vel bekomme!
