Falafel gyros i lune pitabrød med tzatziki, friske grønnsaker og potetfries
20-30
Vegetar

Falafel gyros i lune pitabrød med tzatziki, friske grønnsaker og potetfries

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Potetfries

bakepotet
Bakepotet
1 stk

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Grønnsaker

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
agurk
Agurk
½ stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g

Falafel

falafler
Falafler
1 pakke

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 865 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 143 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også varme falaflene i ovnen med potetene. Legg dem på stekebrettet med friesene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
  2. Potetfries: Skyll og kutt bakepoteten i tynne staver. Fordel poteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
  3. Tzatziki: Skyll hele agurken og riv halve. Skvis ut så mye væske fra den revne agurken som du klarer og ha den i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen, og smak til med salt og pepper.  
  4. Grønnsaker: Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger, og kutt løken i strimler. Ha grønnsakene og den strimlede kålsalaten på et fat eller i skåler. 
  5. Falafel: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og litt smør. Stek falaflene i omtrent 4 minutter, eller til de gylne og gjennomvarme (se tips). 
  6. Pitabrød: Varm pitabrødene på rist i ovnen i omtrent 3 minutter. 
  7. Sett frem falaflene og tilbehøret på bordet og la alle sette sammen sin egen gyros.