Laktosefri
Laksefilet med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker, servert med teriyakismørsaus
4.11 (248)
Under 20 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Delikatessepoteter
300 g
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til teriyakisausen med litt lime eller sitron.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Fordel wokmiksen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene øverst i ovnen, og laksen under grønnsakene i 8–10 minutter, eller til fisken har en svakt mørkerosa kjerne.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen (se tips). Hold sausen varm frem til servering.
Vel bekomme!