Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney
Glutenfri

Chili- og yoghurtmarinerte kyllinglår servert med ris, karribakte grønnsaker og mangochutney

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½–1 pakke
Kyllinglår
520 g
Blomkål
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Karri
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Mangochutney
1 glass
Cashewnøtter
½–1 pakke
(Cashewnøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 992 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 96 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne risen og de karribakte grønnsakene sammen for mer smak på risen.

Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme. 
Ha halvparten av yoghurten i en bolle, og vend inn ønsket mengde av chilimix og litt salt. Del hvert kyllinglår i to i leddet, vend dem inn i marinaden, og la det stå på benken.
Del blomkålen i buketter. Skrell og kutt gulroten i grove biter på skrå. Fordel grønnsakene i en ildfast form og krydre med karrien og litt salt. Fordel 1 ss smør over grønnsakene, og bak det hele midt i ovnen i 20–25 minutter. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg kyllinglårene med marinaden over på et stekebrett med bakepapir. Bak kyllingen over grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
Skyll og grovhakk korianderen. Ha resten av yoghurten i en liten skål og vend inn mangochutneyen. Smak til med litt salt og pepper. 
Fordel risen og grønnsakene på tallerkener (se tips). Topp med korianderen og cashewøttene, og server mangodressingen til retten. 
God middag!