Glutenfri
Vegetar
Maistortillaer med chilistekt grønnkål og sellerirot, toppet med fetaost og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Melk·
 - Selleri
 
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
 - bakepapir (kan sløyfes)
 - olje
 - pepper
 - salt
 
Sellerirot
300 g
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Gul løk
½ stk
Grønnkål
100 g
Chiliflak
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Lime
1 stk
Fetaost
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 629 kcal
 - Fett:
 - 28 g
 - Karbohydrater:
 - 75 g
 - Protein:
 - 20 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt selleriroten i store terninger. Fordel selleriroten utover den ene siden av et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Hell laken av kikertene, og skyll de i kaldt vann. Fordel kikertene utover den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje og den røkte chilimixen. Stek selleriroten og kikertene midt i ovnen i 15–20 minutter.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 5–6 minutter, til den er gyllen. Ha i grønnkålen og ønsket mengde av chiliflakene. Stek det hele i omtrent 3 minutter. Bland inn den ovnsbakte selleriroten. Smak til med salt og pepper.
 Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Kutt limen i båter. Fyll tortillaene med den chilistekte grønnkålen, selleriroten, kikertene. Topp med saft fra limen, fetaosten, srirachasausen og curry- og mangodressingen.
Vel bekomme!
