Lapskaus med røkt svinekjøtt, rotgrønnsaker og flatbrød

Lapskaus med røkt svinekjøtt, rotgrønnsaker og flatbrød

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Bløtdyr
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Røkt svinekam uten ben
850 g
Purreløk
1 stk
Rotgrønnsaker i terninger
900 g
(Selleri)
Oksebuljong
3 pakke
Sous vide-poteter
1000 g
Flatbrød
1 pakke
(Gluten, Bløtdyr)
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsket du en tynnere konsistens på lapskausen kan du droppe hvetemelet og tilsette 5 dl ekstra vann.

Skjær svinekjøttet i terninger. Ikke skjær bort fettet, det er det som gjør kjøttet ekstra smakfullt. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttet i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en kjele.
Skyll purreløken og kutt den i skiver. Kutt potetene i biter. Grovhakk gressløken. 
Ha rotgrønnsaksterningene i kjelen sammen med kjøttet, tilsett 3 spiseskjeer hvetemel og rør godt. Ha 7 dl vann og purreløken i kjelen, og kok opp. Smak til med ønsket mengde av oksebuljongen. La det hele småkoke under lokk i 10-15 minutter. Tilsett potetene, og la det småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper. 
Topp lapskausen med gressløken, og server flatbrødene og litt smør ved siden av.
Vel bekomme!