Lårfilet av saktevoksende kylling i sticky appelsinsaus med wokket pak choy, jasminris og chilimajones
20-30
Saktevoksende kylling
Laktosefri

Lårfilet av saktevoksende kylling i sticky appelsinsaus med wokket pak choy, jasminris og chilimajones

Kylling i klissete asiatisk appelsinsaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones, er dette kosemat på høyt nivå.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker/honning
  • vann
  • olje
  • pepper
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Kylling i sticky appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
1 stk
kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
Kyllinglår utbenet u/skinn (saktevoksende)
350 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Sukker/honning
1 ss

Gulrot og pak choy

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vann
4 ss

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 837 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i sticky appelsinsaus, forberedelse: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv skallet fra fruktene (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider.   
  3. Kylling i sticky appelsinsaus: Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 1 ss sukker eller honning over kyllingen, og ha i skallet fra appelsinen og limen. Kok sausen på lav varme frem til servering, eller til den er klissete, og til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med saft fra limen rett før servering.      
  4. Gulrot og pak choy: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skyll og del pak choyen i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i omtrent 3 minutter, og legg dem over i en skål.   
  5. Gulrot og pak choy, fortsettelse: Ha litt ny olje i stekepannen, og stek pak choyene i omtrent 1 minutt på hver snittflate. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene, hvitløken og sesamfrøene, varm opp, og ta pannen av varmen.  
  6. Tilbehør: Server chilimajonesen til retten.