Sukkersaltet laksefilet med asparges, reddiker og sommerkål, rømmesmørsaus med gressløk
20-30
Glutenfri

Sukkersaltet laksefilet med asparges, reddiker og sommerkål, rømmesmørsaus med gressløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • vann
  • smør
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Sukkersaltet laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Sukker
1 ss
Salt
1½ ts

Dampede grønnsaker

reddiker
Reddiker
½ pakke
sommerkål
Sommerkål
½ stk
asparges
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Rømmesmørsaus med gressløk

gressløk
Gressløk
1 bunt
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 735 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 36 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten egner seg veldig godt til å grille! Del kålen i båter og brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene. Pensle fisken, kålbåtene og aspargesene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.

  1. Kokte poteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Sukkersaltet laksefilet: Bland sammen 1 ss sukker og 1½ ts salt i en skål, og strø blandingen på begge sider av fisken. La fisken ligge med blandingen i 15 minutter.    
  3. Dampede grønnsaker: Skyll og del reddikene i skiver. Kutt kålen i grove strimler. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kutt resten i mindre biter. Ha kålen og aspargesen i en kjele med 2 dl vann og damp under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett 1 ss smør, reddikskivene og litt salt og pepper.    
  4. Sukkersaltet laksefilet, fortsettelse: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen.  
  5. Rømmesmørsaus med gressløk: Skyll og finhakk gressløken. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn lettrømmen, 2 ss smør og gressløken. Smak til med salt og pepper. 
  6. God middag!