Kyllingbryst med hjemmelaget potetmos, tomatkompott, reddiker og grønnkål
25-35
Glutenfri

Kyllingbryst med hjemmelaget potetmos, tomatkompott, reddiker og grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Kylling

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke

Tomatkompott

gul løk
Gul løk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts

Pannestekte grønnsaker

reddiker
Reddiker
1 pakke
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 567 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen. Stek kyllingen til den viser 65 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader over- og undervarme. 
  2. Potetmos: Skyll eller skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med sitruskrydderet og ha kyllingen over i en ildfast form. Stek kyllingen videre i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La den hvile i omtrent 5 minutter før den skjæres i skiver. Server sjyen fra kyllingen til retten. 
  4. Tomatkompott: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek det hele videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper, og la kompotten stå på lav varme frem til servering.
  5. Pannestekte grønnsaker: Skyll og kutt reddikene i fire. Bruk stekepannen fra punkt 3, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt olje, og stek reddikene i omtrent 4 minutter. Tilsett grønnkålen når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. 
  6. Potetmos, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.