Røkt svinekam med spicy paprikakrem og ovnsbakte grønnsaker med persille
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Røkt svinekam med spicy paprikakrem og ovnsbakte grønnsaker med persille

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakt paprikakrem

rød paprika
Rød paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
¼–½ pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Ovnsbakte grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
squash
Squash
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 519 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen er sterkt, så smak dere frem. Bruk eventuelt litt på grønnsakene om dere ønsker.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Bakt paprikakrem: Skyll og kutt paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsakene og hvitløksfeddet med skallet på, på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. 
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Skyll og kutt potetene og squashen i grove biter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene over paprikaen i ovnen i 20–25 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og vend den inn med de ferdigstekte grønnsakene.
  4. Bakt paprikakrem, fortsettelse: Ta av skallet på den ferdigstekte hvitløken og ha den i et litermål sammen med paprikaen, løken, ønsket mengde av chilimixen, 1 ss smør og omtrent ½ dl melk. Kjør det hele sammen med en stavmikser, til en glatt krem. Spe eventuelt med litt mer melk, og smak til med litt salt og pepper. 
  5. Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det et gjennomstekt.
  6. Vel bekomme!