Laktosefri
Glutenfri
Massaman kyllingcurry med søtpotet og spinat, servert med basmatiris og koriander
4.12 (234)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
Basmatiris
135 g
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Spinat
50 g
Skivet kyllingfilet
300 g
Massaman currypaste
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Maisstivelse
⅓ pakke
Lime
1 stk
Vann
1–2 dl
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 805 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 92 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La gjerne korianderstilkene koke med i gryten for ekstra god smak.
Kok risen som anvist på pakken.
Skrell løken og søtpoteten, og skyll spinaten. Kutt løken i strimler og søtpoteten i jevnstore terninger. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, søtpoteten og løken i 2 minutter. Tilsett ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 1 minutt. Ha i kokoskremen. Currypasten er sterk så start med litt, og tilsett eventuelt mer.
Ha en tredjedel av pakken med maisstivelsen i en skål, og rør inn 1 dl vann. Tilsett jevningen i gryten, og la det koke i omtrent 10 minutter på middels varme. Del limen i to. Smak til gryten med salt, og klem over saften fra limen. Vend inn spinaten, gi det hele et raskt oppkok, og ta kjelen av platen. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skyll og grovhakk korianderen. Server korianderen og peanøttene til retten.
Nyt måltidet!
God middag!