Konfiterte kyllinglår og tomatbulgur servert med brokkolisalat med appelsin og yoghurtdressing
25-35

Konfiterte kyllinglår og tomatbulgur servert med brokkolisalat med appelsin og yoghurtdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tomatbulgur

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
½–1 pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Konfiterte kyllinglår

konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
Konfiterte kyllinglår med hvitløk og timian
550 g

Brokkolisalat med appelsin

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss

Yoghurtdressing

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 872 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 51 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv gjerne litt appelsinskall over kyllingen før steking for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Tomatbulgur: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.  
  3. Konfiterte kyllinglår: Fordel kyllingen i en ildfast form, og varm den midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomvarm og har fått en gyllen stekekorpe (se tips). 
  4. Brokkolisalat med appelsin: Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen under kyllingen i omtrent 15 minutter. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. 
  5. Yoghurtdressing: Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet.
  6. Brokkolisalat med appelsin, fortsettelse: Ha den bakte brokkolien over på et serveringsfat. Drypp over 1 ss olivenolje, og topp med appelsinterningene og ruccolaen.  
  7. Tomatbulgur, fortsettelse: Vend inn ½ ss smør i bulguren rett før servering.