Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet
15-20

Mangoglasert kyllingburger i multibrød servert med kålsalat og garam masala-krydret søtpotet

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Garam masala-krydret søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
garam masala-krydder
Garam masala-krydder
½ pakke

Kålsalat

tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Kyllingburgere med mangochutney

gul paprika
Gul paprika
1 stk
kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
mangochutney
Mangochutney
1 glass

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vær forsiktig med garam masala-krydderet, da det kan bli litt sterkt for de minste.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
  2. Garam masala-krydret søtpotet: Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn ønsket mengde av garam masala-krydderet, litt olje og salt (se tips). Stek søtpotetstavene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Kålsalat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Vend sammen kålsalaten, tomatteringene og hvitløksdressingen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  4. Kyllingburgere med mangochutney: Skyll, rens og kutt paprikaen i hele skiver. Fordel burgerne utover et stekebrett med bakepapir, og smør på mangochutneyen. Legg en paprikaskive eller to på toppen av hver av burgerne, og stek dem under søtpoteten i ovnen i de siste 7–8 minuttene av søtpotetens steketid.
  5. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Servering: Kutt multibrødene i to, og fyll dem til sandwicher etter eget ønske. Server søtpotetstavene til retten.